De Goudse biedt verzuimrelaties extra ‘coronadiensten’

De Goudse gaat bedrijven helpen die tijdens de coronacrisis worstelen met het inzetbaar houden van hun personeel. Dit vormt een aanvulling op eerdere coronamaatregelen van de verzekeraar, zoals de mogelijkheid een betaalregeling af te spreken.

Ondernemers met de Verzuimverzekering Eigen Risico in Dagen kunnen tijdelijk

De Goudse gaat bedrijven helpen die tijdens de coronacrisis worstelen met het inzetbaar houden van hun personeel. Dit vormt een aanvulling op eerdere coronamaatregelen van de verzekeraar, zoals de mogelijkheid een betaalregeling af te spreken.

Ondernemers met de Verzuimverzekering Eigen Risico in Dagen kunnen tijdelijk op kosten van De Goudse gebruikmaken van vier extra diensten. Het gaat om een online werkplekcheck bij rugklachten, een 'blijf aan het werk'-gesprek bij psychische klachten, hulp bij stagnerende re-integratie en coaching van de ondernemer zelf.

Bernardo Walta, directeur Commercie bij De Goudse, geeft aan dat de dienstverlening toegankelijk is via de adviseurs met wie De Goudse samenwerkt.

Walta verder: "Wij realiseren dit in samenwerking met de twee arbodiensten waarmee wij samenwerken: ArboNed en Perspectief. Maar het is niet nodig dat de ondernemer klant is bij een van beide."

Meer nieuws over verzuim­verzekering­en

26-10-2022

AXIS - Verzuim Totaal Op Maat

Het product Het Verzuim Totaal Op Maat pakket is een conventionele ziekteverzuimverzekering met een aantal bijzondere aspecten. Zo is er bijvoorbeeld een keuzevrijheid binnen het te verzekeren personeelsbestand, de mogelijkheid tot het meeverzekeren van de ondernemer/DGA en een gekoppelde HR- en verzuimbegeleider die veel werk

Lees verder
26-10-2022

Wijzigingen Arbeidsongeschiktheidsfonds en Werkhervattingskas

Kleine werkgevers gaan per 1-1-2022 een lagere premie betalen voor het Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof) dan grotere werkgevers. Ook gaat de grens tussen kleine en middelgrote werkgevers voor de Werkhervattingskas (Whk) wijzigen. Dit heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid duidelijk gemaakt in het Staatsblad. De

Lees verder
28-11-2022

MKB verzuim-ontzorg-verzekering 10.000 keer gesloten

In 2022 zijn naar schatting 10.000 MKB verzuim-ontzorg-verzekeringen afgesloten. Ongeveer 60 procent hiervan zijn werkgevers met minder dan vijf werknemers. Ongeveer 25 procent van alle nieuw afgesloten verzekeringsproducten is de MKB verzuim-ontzorg-verzekering. Dat schrijft minister Van Gennip in een update maatregelen loorbetaling bij ziekte.<br /> <br /> De

Lees verder
21-06-2023

Wijziging Regeling procesgang eerste en tweede ziektejaar

Werkgever en werknemer zijn per 1 juli 2023 verplicht om hun visie op het re-integratietraject te geven.<br /> <br /> Dit staat in een nieuwe ministeriële regeling, die recent is gepubliceerd in de Staatscourant. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Karien van Gennip, schrijft: "Het is belangrijk

Lees verder
06-03-2024

OCTAS presenteert 3 varianten om arbeidsongeschiktheidsstel te vereenvoudigen

De Onafhankelijke Commissie Toekomst Arbeidsongeschiktheidsstelsel (Octas) heeft op 29 februari 2024 aan het kabinet advies uitgebracht over een stelsel voor langdurige ziekte en arbeidsongeschiktheid. Dat stelsel staat onder druk, onder andere door een tekort aan verzekeringsartsen die beoordelen hoe ziek of arbeidsongeschiktheid een werknemer is die een WIA-uitkering wil.

Lees verder