Waarom een verzuimverzekering?

Om de financiële impact van langdurige ziekte te beperken, kiezen veel werkgevers ervoor om een ziekteverzuimverzekering af te sluiten. Deze verzekeringen kunnen een deel van de loondoorbetaling en andere kosten dekken. De exacte dekking varieert per verzekeraar.

Een verzuimverzekering is essentieel bij kleinere bedrijven en organisaties met onvoldoendefinanciële draagkracht om de loonkosten vanzieke of arbeidsongeschikte medewerkers door te kunnen blijven betalen.

Wist u dat de kosten voor loondoorbetaling, vervangende medewerkers en re-integratie van een arbeidsongeschikte medewerker ruim twee keer zo hoog kunnen zijn als zijn reguliere loonkosten? Dit blijkt uit berekeningen van onderzoeksinstituut TNO.

Naast de financiële kant is er ook een praktisch motief om een verzuimverzekering te sluiten. Door re-integratiemanagement en Arbo dienstverlening in te kopen is kennis en budget beschikbaar om te voorkomen dat u onvoldoende uitvoering geeft aan de wetgeving rondom ziekteverzuim van werknemers.

Een verzuim­verzekering specifiek voor uw branche

Iedere branche kent zijn eigen uitdagingen. Onze onafhankelijke adviseurs kennen deze uitdagingen en weten daardoor exact waar men op moet letten bij het aanbieden van een passend voorstel. Eventueel aangevuld met uw persoonlijke wensen.

Ik ben altijd vlot en deskundig te woord gestaan en geadviseerd voor mijn BAV. Bedankt zover!

Reactie van Frank

Op zoek naar een tussenpersoon voor een AOV aanvraag kwam ik Henst& Lunsten tegen, waar hele goede reviews stonden. Kortgezegd was geen woord gelogen. Ben uitstekend geholpen door Rob Wolters. Alles wat je zoekt bij een dergelijke dienstverlener: Vakbekwaam + snelle en goede communicatie. Zeker een aanrader!

Reactie van Ronald Rasser
In het kort

Wat verzekert u met een verzuim­verzekering

Wel verzekerd

  • Loondoorbetaling
  • Arbo - en verzuimbegeleiding (optioneel)
  • Re-integratiekosten
  • Vergoeding interventiekosten
  • Verhaalsrechtsbijstand (optioneel)

Niet verzekerd

  • De wachttijd of eigen risicotermijn
  • Fraude en opzet
  • Bekende omstandigheden bij aanvang verzekering

De voordelen van verzuimverzekeringen.nl

Onafhankelijk en marktbreed advies

De kernwaarde van onze dienstverlening is het bieden van onafhankelijk advies, waarbij we geen belang hebben bij de uitkomst van het advies.

Hierdoor kunt u altijd vertrouwen op objectieve en eerlijke begeleiding bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Snel, correct en grondig

Snelheid is een belangrijke factor in de hedendaagse (zakelijke) wereld, waarbij u steeds sneller moet kunnen inspelen op veranderingen en ontwikkelingen in de markt.

Wij begrijpen dit en streven altijd naar een snelle reactie, zonder dat dit ten koste gaat van de grondigheid en kwaliteit van het advies.

Professionele schadeafhandeling

Het afhandelen van schadeclaims kan een tijdrovend en complex proces zijn, waarbij veel kennis en ervaring vereist is. Bij de afhandeling kijken wij niet alleen naar de financiële vergoeding van de schade, maar ook naar andere aspecten zoals mogelijke juridische gevolgen.

U kunt erop vertrouwen dat de afhandeling van uw schadeclaims bij ons in goede handen is.

Verzekeraars van verzuim­verzekering­en

Bij het maken van de offerte voor uw verzuim­verzekering maken we een onafhankelijke vergelijking van de mogelijkheden die door de verzekeraars waar we mee samenwerken worden aangeboden.