Waarom een verzuimverzekering?

Om de financiële impact van langdurige ziekte te beperken, kiezen veel werkgevers ervoor om een ziekteverzuimverzekering af te sluiten. Deze verzekeringen kunnen een deel van de loondoorbetaling en andere kosten dekken. De exacte dekking varieert per verzekeraar.

Een verzuimverzekering is essentieel bij kleinere bedrijven en organisaties met onvoldoende financiële draagkracht om de loonkosten van zieke of arbeidsongeschikte medewerkers door te kunnen blijven betalen.

Wist u dat de kosten voor loondoorbetaling, vervangende medewerkers en re-integratie van een arbeidsongeschikte medewerker ruim twee keer zo hoog kunnen zijn als zijn reguliere loonkosten? Dit blijkt uit berekeningen van onderzoeksinstituut TNO.

Naast de financiële kant is er ook een praktisch motief om een verzuimverzekering te sluiten. Door re-integratiemanagement en Arbo dienstverlening in te kopen is kennis en budget beschikbaar om te voorkomen dat u onvoldoende uitvoering geeft aan de wetgeving rondom ziekteverzuim van werknemers.

Een verzuim­verzekering specifiek voor uw branche

Iedere branche kent zijn eigen uitdagingen. Onze onafhankelijke adviseurs kennen deze uitdagingen en weten daardoor exact waar men op moet letten bij het aanbieden van een passend voorstel. Eventueel aangevuld met uw persoonlijke wensen.

Bij Henst & lunsen ben ik erg goed en professioneel geholpen. Ik ben positief verrast over de betrokkenheid, bereikbaarheid en professionele werkwijze. Bedankt!

Reactie van Martjan

Ik wilde in eerste instantie zelf een AOV via internet afsluiten, maar de mogelijkheden bij online aanbieders bleken zeer beperkt. Ik ben blij dat ik getipt werd door een collega-ZZP'er om Henst & Lunsen te benaderen. Het contact is zeer prettig en het advies duidelijk en nuttig. De handige marktscan levert jou meteen de meest geschikte optie(s) voor jouw situatie. Door het deskundige advies van Rob kon de premie vervolgens nog scherper worden gesteld. Hierdoor heb je de advieskosten meteen terugverdiend. Ook de jaarlijkse beheerkosten zijn laag, vergeleken met andere advieskantoren. Het aanvraag- en acceptatieproces verliep vervolgens erg snel. Kortom, zeer tevreden over de dienstverlening van Henst & Lunsen. Een voorbeeld voor andere verzekeringskantoren!

Reactie van Hans
In het kort

Wat verzekert u met een verzuim­verzekering

Wel verzekerd

  • Loondoorbetaling
  • Arbo - en verzuimbegeleiding (optioneel)
  • Re-integratiekosten
  • Vergoeding interventiekosten
  • Verhaalsrechtsbijstand (optioneel)

Niet verzekerd

  • De wachttijd of eigen risicotermijn
  • Fraude en opzet
  • Bekende omstandigheden bij aanvang verzekering

De voordelen van verzuimverzekeringen.nl

Onafhankelijk en marktbreed advies

De kernwaarde van onze dienstverlening is het bieden van onafhankelijk advies, waarbij we geen belang hebben bij de uitkomst van het advies.

Hierdoor kunt u altijd vertrouwen op objectieve en eerlijke begeleiding bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Snel, correct en grondig

Snelheid is een belangrijke factor in de hedendaagse (zakelijke) wereld, waarbij u steeds sneller moet kunnen inspelen op veranderingen en ontwikkelingen in de markt.

Wij begrijpen dit en streven altijd naar een snelle reactie, zonder dat dit ten koste gaat van de grondigheid en kwaliteit van het advies.

Professionele schadeafhandeling

Het afhandelen van schadeclaims kan een tijdrovend en complex proces zijn, waarbij veel kennis en ervaring vereist is. Bij de afhandeling kijken wij niet alleen naar de financiële vergoeding van de schade, maar ook naar andere aspecten zoals mogelijke juridische gevolgen.

U kunt erop vertrouwen dat de afhandeling van uw schadeclaims bij ons in goede handen is.

Verzekeraars van verzuim­verzekering­en

Bij het maken van de offerte voor uw verzuim­verzekering maken we een onafhankelijke vergelijking van de mogelijkheden die door de verzekeraars waar we mee samenwerken worden aangeboden.